Säljer du begagnade bilar på distans?

Av AutoConcept Marknad, den 2020-01-16 14:59

Skulle du själv våga ”klicka hem” en bil på nätet utan att ha tittat på den fysiskt? Det råder olika meningar i branschen gällande hur tryggt det är och hur mogna konsumenterna är för distansköp av begagnade bilar.

Vi har tagit fram en egen produkt för dig som vill haka på online-försäljningen. Distansköp ökar – även i vår bransch. Det går inte att bromsa utvecklingen. När det kommer till att ”klicka hem” en begagnad bil så råder det spridda meningar i branschen.

Motormännen avråder starkt att köpa en begagnad bil på distans. De jämför det med att ”köpa grisen i säcken”. Risken att information om varans skick inte förmedlas och att varudeklarationen inte används är hög anser dem.

Blocket däremot håller inte med, de har öppnat upp för online-försäljning för att möta den nya generationens bilköpare och tror att allt mer försäljning kommer ske online, även bilförsäljning.

Vi har även det senaste halvåret fått äran att samarbeta med flera stora aktörer inom distansförsäljning av begagnade fordon. De har insett mervärdet i att kunna ge konsumenten den extra tryggheten i en bra garantiförsäkring.

För dig som säljer fordon på distans har vi speciellt framtagen produkt. Den skiljer dig avsevärt från vårt vanliga sortiment. Det är ett skydd för dig som handlare och bör kompletteras med en traditionell garanti.

Blir du nyfiken? Prata med din säljare om du vill veta mer

Kategori:Distansförsäljning

Kommentarer:

AutoConcept Nyheter

Välkommen till vår nyhetssida. Här uppdaterar vi dig om de senaste snackisarna i hallen och om våra produkter.

Vad vill du läsa om här? Maila dina önskemål till marketing@autoconcept.se

Prenumerera för uppdateringar