Goda nyheter: Förtroendet för fordonshandlare ökar

AutoConcept Marknad, 2020-10-22 09:32

Begagnathandeln har blomstrat under sommaren. Nu visar en undersökning, som försäkringsbolaget If har gjort, att hela 12 procent av svenskarna planerar att köpa bil i höst. Kanske håller den positiva trenden i sig ett tag till?

Begagnatmarknaden under pandemin

Som du säkert har redan vet på har försäljningen av begagnade bilar gasat under pandemin. En följd av att många har undvikit kollektivtrafiken. Enligt siffror från BCA Remarketing steg begagnatmarknaden med hela 15 procent under juli. I augusti sjönk den med 0,3 procent.

Förtroendet för bilhandlare växer

Som om inte strålande försäljningssiffror vore nog. En färsk Sifo-undersökning, som gjorts på uppdrag av bilhandlarkedjan Kamux, visar dessutom att svenskar litar mer på bilhandlare än privatpersoner när de ska köpa en begagnad bil. Nästan sex av tio väljer en bilhandlare före en privatperson.

– Vår nya undersökning visar svart på vitt att svenskarna känner större förtroende för företag än privatpersoner när de ska investera i en begagnad bil, säger Karri Kauppila, VD hos Kamux i Sverige, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar också att endast två procent av de tillfrågade svenskarna uppger att de litar mer på privatpersoner än företag när det kommer till köp av begagnad bil. Det är glädjande för hela branschen som länge har kämpat mot oförtjänt dåligt rykte.

Vi är nyfikna på hur du har upplevt våren och sommaren i din verksamhet? Vad tror du om hösten? Kommentera nedan.

Category:Bransch-snack

Kommentarer: