AutoConcepts garantier eller försäkringar, vad är nyttan med det?

AutoConcept Marknad, 2020-09-16 10:30

När du köper ett begagnat fordon kanske du har blivit erbjuden en garanti från AutoConcept, eller något annat bolag. Vi förstår att det inte är helt tydligt vad det innebär och varför ska du ha det. Här är allt du behöver veta om våra försäkringar och garantier.

Vad är en MBI-försäkring?

I Europa är denna typ av försäkring redan vanlig, men i Norden är det ännu relativt okänt. Däremot är det många som förknippar MBI med en förlängd garanti, vilket inte är helt korrekt.

MBI står för Mechanical Breakdown Insurance. MBI-försäkringar omfattar kostnaden för oväntade reparationer av mekaniska och elektroniska komponenter i nya och begagnade fordon. Det kan exempelvis vara motor, bromsar, ventiler, kugghjul, cylindrar och mycket mer. En MBI omfattar däremot inte skador orsakade av förare, trafikolycka eller normalt slitage.

I grunden är alla våra produkter MBI-försäkringar, vi har däremot valt att kalla det för reparationsförsäkring. Då det är ett skydd mot just kostsamma reparationer.

Vad är skillnaden mellan en garanti och försäkring från AutoConcept?

Våra garantier kan endast tecknas i samband med ett fordonsköp via en handlare.  Det är alltså handlaren som utfärdar garantin.

Garantins komponentomfattning och villkor varierar beroende på fordonshandlare samt fordonets ålder och körsträcka. När det är ungefär en månad kvar på garantiperioden, får du ett erbjudande om förlängning från oss via brev och e-post. Då har du möjlighet att förnya ditt avtal och därmed omvandla din garanti till en försäkring. På så sätt kan du fortsatt vara extra skyddad om något händer. Skillnaden är att du blir försäkringstagare istället för fordonshandlaren.

I grunden ligger det alltså en försäkring under varje garanti. Läs mer om våra garantier till bil, MC, husvagn, husbil, ATV och snöskoter.

👉 Nyhet: Köp en försäkring direkt till din befintliga bil

Fick du ingen garanti när du köpte din bil? Nu kan du köpa en försäkring till din befintliga bil direkt av oss på AutoConcept. Är du nyfiken och vill veta mer? Läs mer om våra smarta försäkringsprodukter här

Jag har ju redan en bilförsäkring, varför ska jag ha en garanti eller försäkring också?

Om du har en hel- eller halvförsäkring till din bil ingår ofta maskinskada, som ju också omfattar oförutsedda skador på komponenterna i bilen. Så varför ska du då välja våra reparationsförsäkringar istället, eller som tillägg till maskinskadeförsäkring?

En maskinskadeförsäkring upphör normalt när bilen når en viss ålder eller körsträcka, normalt mellan 8-12 år eller runt 10 000 mil. Detta varirer beroende för försäkringsbolag. Dessutom är det vanligt att självrisken på en maskinskada är rätt hög.

Våra försäkringar och garantier har oftast ingen självrisk och går att teckna även på äldre fordon.  Vi har nämligen garanti- och försäkringsnivåer för bilar upp till 20 år, eller har gått 300 000 km. Omfattningen blir så klart lägre ju äldre fordonet blir – men bättre än att stå helt utan skydd, inte sant? 

Fyra bra anledningar att skaffa en garanti eller försäkring från AutoConcept
  • Våra garantinivåer XtraGaranti Silver och Guld omfattar ungefär samma, eller fler komponenter än maskinskadeförsäkringen till din bilförsäkring. Vi har dessutom försäkrings- och garantinivåer som skyddar din bil längre än de flesta försäkringsbolag.
  • Ingen eller lägre självrisk.
  • Försäkringen följer med bilen. Den kan med andra ord överföras till en ny ägare om du säljer bilen. Det höjer andrahandsvärdet.
  • Du känner säkert till fordonshandlarens skyldighet under de första 6 månaderna, när det gäller skador som fanns innan du köpte bilen. Men fel som kan uppstå veckan efter köpet då? Då kan en garanti från oss vara en riktig räddare i nöden, eftersom vi inte har någon karenstid. Garantin börjar gälla direkt när du rullar ut från handlaren.
:Tryggare fordonsägare