Ska du ut på bilsemester i sommar?

AutoConcept Marknad, 2021-07-09 15:35

Nu går vi äntligen mot semestertider och många, kanske även du, ser fram emot en härlig bilsemester i vårt avlånga land. Här får du de bästa tipsen för en lyckad och bekväm bilsemester.

1. En fullastad bil kräver mer luft i däcken

En lyckad bilsemester kräver en hel del packning och en fullpackad bil kräver mer luft i däcken. Om det inte finns tillräckligt med luft i förhållande till tyngden så sliter det på däcken och du riskerar punktering. Så tips 1 - se till att fixa luft i däcken innan ni ger er iväg. Det kan också vara bra att kontrollera däckens mönsterdjup om du planerar en längre bilresa.

2. Tvätt invändigt och utvändigt

Under vintermånaderna blir bilen lätt smutsig. Slask och grus sätter sina spår både invändigt och utvändigt. Inför sommaren är det att rekommendera en rejäl tvätt och vaxning.

3. Teckna en av våra reparationsförsäkringar

Att råka ut för punktering, motorstopp är aldrig kul. Men särskilt inte under semestern med fullpackad bil och roliga semesterdestinationer som väntar. För snabb och kostnadsfri hjälp finns också vår vägassistansförsäkring Road Assist – kontakta vår kundsupport så hjälper de dig. Då har du kostnadsfri bärgning i hela Europa – bra va! Då behöver du inte ta från semesterkassan.

Ofta uppstår problem för att man själv har missat att förbereda bilen. Här är en bra checklista:

  • Kontrollera nästa servicetillfälle. Är det nära inpå? Boka service innan semestern.
  • Kontrollera motorolja, kylarvätska och bromsvätska innan du ska åka långt.
  • Testa att bromsarna funkar som de ska.
  • Kontrollera att luftkonditioneringen funkar som den ska innan ni ger er iväg. Annars kan det bli en riktig stämningsdödare.

👉Andra smarta produkter för din resa!

Vi har listat några smarta produkter som kan göra bilsemestern mer bekväm:

  • Powerbank som laddas av solceller
  • Kylbox som laddas i cigguttaget – Ljummen dryck gillar väl ingen? Varför inte unna sig en kylbox där ni kan ha dryck och mat till resan.
  • Första hjälpen – Om ni råkar ut för något under bilsemestern är det alltid tryggt med en förstahjälpen i bilen.

Lycka till!

Kommentarer: